Een ziekenhuis matras is een matras van ontzettend hoge kwaliteit. Zo’n soort matras is uiterst geschikt wanneer u last heeft van lichamelijke klachten, maar ook wanneer u dat niet heeft maar op zoek bent naar een hoogwaardig matras. De populariteit van ziekenhuismatrassen is de laatste tijd erg gestegen. Aanbieders drukken massaal de stempel ‘ziekenhuis matras’ op hun matrassen. Toch is niet elk ziekenhuis matras even geschikt. Daarom vertellen we u in dit artikel welk ziekenhuis matras het beste is.

Allereerst: de drie eigenschappen van een ziekenhuis matras

Een goed ziekenhuis matras moet drie eigenschappen hebben om ook daadwerkelijk als kwalitatief hoogwaardig te worden bestempeld. Deze drie eigenschappen zijn een goed aanpassend vermogen, een perfecte drukherverdeling en juiste ondersteuning. Een goed aanpassend vermogen is nodig om het lichaam in de juiste houding te krijgen gedurende de nacht. Om dit voor elkaar te krijgen, moet het matras zich goed aanpassen aan het lichaam. Hierbij zakken de schouders en heupen wat verder weg in het matras dan de andere lichaamsdelen. In deze houding komen uw spieren tot rust en wordt u fit wakker. Hierdoor verkleint een goed aanpassend vermogen de kans op lichamelijke klachten.

Naast een goed aanpassend vermogen moet een ziekenhuis matras een perfecte drukherverdeling hebben. Dit houdt in dat het matras de druk op het lichaam reduceert tot 0. Als dit namelijk niet gebeurt, ontstaan er piekdrukken op delen van het lichaam. Niet alleen ervaart u die als pijnlijk, ze belemmeren ook de doorbloeding van de spieren. Tevens zorgen deze drukken ervoor dat u onnodig gaat draaien en daardoor wakker wordt. Een goed ziekenhuismatras reduceert de druk dus tot 0, waardoor u goed slaapt en geen piekdrukken ervaart.

Ook een goede ondersteuning mag niet ontbreken bij een kwalitatief hoogwaardig ziekenhuis matras. Bij een goede ondersteuning krijgen de spieren de kans om uit te rusten, omdat die spieren het lichaam niet hoeven te ondersteunen.

Het enige matras dat zowel een goede ondersteuning, als een goed aanpassend vermogen en goede drukherverdeling, heeft, is een matras van traag- en koudschuim.

hoge-kwaliteit-ziekenhuis-matras

Open celstructuur en hypoallergene materialen

Een goede ondersteuning, een perfecte drukherverdeling en een uitstekend aanpassend vermogen zijn niet de enige belangrijke punten. Een goed ziekenhuis matras moet hiernaast ook nog een open celstructuur hebben. Een open celstructuur zorgt er namelijk voor dat het matras niet te warm wordt. Tevens zorgt een open celstructuur voor een goede vochtafvoer, waardoor het matras een stuk hygiënischer wordt. Ook is het belangrijk dat een ziekenhuis matras gemaakt is van hypoallergene materialen.  Zo kunt u er namelijk ook op slapen als u last heeft van een wol allergie of een huisstofmijt allergie. Toch is het ook aan te raden wanneer u niet een van deze allergieën heeft, omdat het de kans op bijvoorbeeld bedwantsen verkleint. 

Aanbieders van de beste ziekenhuismatrassen

Er zijn drie aanbieders van geschikte ziekenhuis matrassen. Dit zijn M-Line, Tempur en Decupré. De matrassen van deze aanbieders zijn van zeer goede kwaliteit en dus uitermate geschikt als ziekenhuis matras. De prijs van deze drie aanbieders verschilt. Dit komt onder andere omdat sommigen gebruik maken van dure marketingcampagnes en winkels op a-locaties. Het is dus belangrijk om hier naar te kijken. Daarbij maken M-Line en Tempur gebruik van een omruilgarantie. Dit is fijn, omdat u het matras dan kan omruilen als het niet bevalt. Het is wel belangrijk om te melden dat u dus niet uw geld terug krijgt. Bij Decupré werkt dat net iets anders. Hier kunt u het matras namelijk 30 dagen thuis ervaren. Mocht het matras na deze tijd niet bevallen, kunt u hem gewoon terugsturen, waarna u uw geld terug krijgt. U zult dus bij uzelf na moeten gaan wat u belangrijk vindt

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel